> ИлюстрацияДългите години под влиянието на наркотици и лечението с метадон

...
> ИлюстрацияДългите години под влиянието на наркотици и лечението с метадон
Коментари Харесай

Бащата-наркоман от Варна изпаднал в умопомрачение, не разпознал детето си, а видял заплаха!

 > Илюстрация
Дългите години под влиянието на опиати и лекуването с метадон довели до психологични отклонения, които във съдбовната заран са провокирали у 42-годишния Борислав маниакално положение, при което той не е разпознал детето си, а е видял в него някаква опасност. Това е предизвикало самобитна отбрана, при която той е намушкал синът си с нож, разяснява за медията ни Анна Конукова, шеф Отдел " Закрила на детето " във Варна. 

На особено съвещание през днешния ден специалистите от отдела са обсъждали по-нататъшните ограничения, които ще вземат по случая. 

" Срещата, която имахме през днешния ден бе по линия на координационният механизъм за отбрана на деца, жертви на принуждение. Предложено беше след изписването на детето, то да бъде настанено при бабата и лелята. Поне няколко месеца бащата няма да има достъп до сина си, като се има поради, че той е получил затруднения от самонараняване и сега след интервенция се възстановява в болничното заведение. След това му следва лекуване в психиатрията и едвам откакто излезе от там прокуратурата ще повдигне обвиняване и ще стане ясно дали ще бъде арестуван или освободен.

След като бъде изписан обаче, той ще бъде настанен в друго жилище, с което разполага фамилията, тъй че да няма директен контакт с детето, а ние ще желаяме срещите със синът му, в случай че има такива, да бъдат провеждани в следена среда. Към момента Борислав е законният аставник на детето, откакто преди години майката отпътува в чужбина и родителските й права са отнети. Много е евентуално обаче поради случилото се и бащата да загуби родителските си права, защото въпреки и да бъде лекуван, той няма да се възвърне изцяло и ще има риск за детето, а законът ни дава право да заведем дело за отнемането на правата му като родител.

В подобен случай бабата и лелята ще се грижат за момченцето. Обсъждаме на този стадий потребността от това с детето да работят психолози след изписването му от болничното заведение. Най-вероятно момченцето ще бъде ориентирано към Център за обществена поддръжка. Информацията, с която разполагаме е, че преди нападението, Борислав е бил угрижен и деликатен татко, компенсирал е с внимание неналичието на майка, не е имало други случаи на принуждение. В миг на лудост обаче сутринта, до момента в който всички са се приготвяли за работа, а детето за учебно заведение, той е нападнал сина си. Станало е за минути, не е имало някакъв спор преди този момент. И в този момент макар идното лекуване не е ясно какъв ще е резултатът от него, може да има усъвършенстване, само че може и да се утежни. Затова на този стадий сме издали административна заповед детето да бъде представлявано от неговата баба ", изясни за медията ни Анна Конукова. 

Припомняме, че по информация от прокуратурата във Варна Борислав, който направи опит да убие родния си наследник, ще бъде притеглен като обвинен едвам когато здравословното му положение разрешава това. В резултат на самонаранявания той е получил затруднения и е претърпял хирургическа намеса, изясни през днешния ден за Varna24.bg  говорителят на Окръжна прокуратура във Варна прокурор Радослав Лазаров.

" Мотивите на мъжа са в развой на изясняване. Той е претърпял хирургична намеса, откакто се е опитал да се самонарани. Когато изясним случая ще излезем с обществена информация. "  

Седемгодишното момче, което бе намушкано с нож от татко си в региона на корема, е в устойчиво положение в болничното заведение, откакто е било оперирано, заяви през вчерашния ден доктор Петар Стамов.

Борислав е бил наркозависим. За лекуване на наркозависимостта си е бил включен в метадонова стратегия. Опитът за ликвидиране – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3, по отношение на член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс, е станал в жилището, в което са живели бащата и потърпевшото дете дружно с майката на Борислав.

По първични данни 42-годишният мъж е отказал да пусне детето си в чужбина, за което е упорствала майката, която работи зад граница.

Мотивите за тежкото закононарушение ще бъдат изяснени в цялост в хода на следствието по случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР